„Schimbăm percepția, schimbăm vieți”

Sport

Federația Română de Triatlon cu sprijinul Ministerului Tineretului și
Sportului organizează concursul de paratriatlon „Schimbăm percepția, schimbăm vieți”. Proiectul se adresează tuturor persoanelor cu dizabilități și se derulează prin programul „Pierre de Coubertin”.

„Schimbăm percepția, schimbăm vieți” urmărește să susțină depășirea barierelor resimțite de către persoanele cu incapacități și deficiențe și să le ofere încredere și motivație pentru un mod de viață activ, în general.

Paratriatlonul este o variantă de triatlon pentru sportivii și amatorii cu diverse forme de dizabilități și este un sport dezvoltat și reglementat de către Uniunea Internațională de Triatlon (ITU) de peste 15 ani. Atleții paratriatloniști concurează încadrați în șase categorii, în funcție de natura deficienței fizice și trebuie să parcurgă într-un timp cât mai scurt cele trei probe: înot, ciclism folosind handbike-uri (biciclete acționate manual) sau biciclete tandem (cu ajutorul unui ghid) și alergare (cei care nu pot să alerge folosesc un scaun cu rotile).

Competiția de paratriatlon „Schimbăm percepția, schimbăm vieți” va avea loc în perioada 17-19 octombrie 2014 în Complexul „Sidney 2000” din Izvorani. Sunt invitați toți cei care vor să concureze dar și cei care vor să se familiarizeze cu acest sport. Mai multe informații cu privire la această competiție puteți obține accesând site-ul www.frtri.ro.

Federatia Românã de Triatlon va începe selecția celor mai buni paratriatloniști în vederea formării lotului național de paratriatlon. FRTRI va asigura cazarea și masa pentru toți cei care vor participa la concursul de paratriatlon „Schimbăm percepția, schimbăm vieți”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.