Drumul dintre Sanislău și Omboly a fost reabilitat în cadrul unui proiect transfrontalier

Drum1

Drum2

Drum3

Drum4

Drum5

La sediul Primăriei din Sanislău a avut loc azi, 22 septembrie, o conferință de presă cu privire la finalizarea unui proiect transfrontalier finanțat din fonduri europene prin care s-a reabilitat drumul dintre Sanislău și Omboly (Ungaria). Proiectul „Restabilirea conexiunii rutiere dintre Sanislău (RO) și Omboly (HU)” a fost implementat de Consiliul Județean (CJ) Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Sanislău și autoritățile din județul vecin din Ungaria.
La conferința de presă au participat președintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședintele aceleiași instituții, Mircea Govor, primarul comunei Sanislău, Kardosi Zoltan, și primarul din Omboly, Trefan Gabor. La întâlnire au participat și locuitori din comuna Sanislău.
”Am reușit să reabilităm un drum județean care trece peste graniță, și am demonstrat buna colaborare între noi și partea maghiară. Dorim să continuăm cu asemenea proiecte. Următorul program transfrontalier de finanțare va cuprinde rețeaua de drumuri, infrastructuara rutieră și socială”, a declarat Ștef.
Vicepreședintele CJ Satu Mare a subliniat că „în aceste locuri, la graniță cu Ungaria, cetățenii sunt avantajați deoarece autoritățile promovează proiecte transfrontaliere, cum a fost și acest proiect care este foarte benefic pentru cei din Horea. Proiectele transfrontaliere sunt foartre bune, dar autoritățile trebuie să obțină finanțarea, ceea ce se obține foarte greu. Am avut noroc că s-a obținut de la CEC Bank care ne-a finanțat această lucrare și am putut să o finalizăm în condiții foarte bune”.
Lungimea totală a drumului reabilitat este de 11,26 km, iar valoarea investiţiei este de 5,6 milioane euro.
Judeţul Satu Mare, în calitate de partener lider s-a ocupat de modernizarea drumului judeţean DJ 196C, începând din localitatea Sanislău – intersecția DJ 196B cu DJ 196C și construcție drum nou din localitatea Horea până la granița de stat cu Ungaria, pe o lungime totală de 9,78 km pe partea română.
Autoguvernarea Comunei Omboly şi Compania Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Ungaria au realizat drumul de legătură din centrul localităţii Omboly până la graniţa de stat (pe o lungime de 1,48 km).
Execuția lucrărilor de infrastructură a fost realizată de către SC Tehnic Asist SRL Botoșani. Serviciile de dirigenție de șantier au fost asigurate de către SC Starcom Exim SRL, Cluj-Napoca, iar cele de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului de către SC Aquageotop SRL, Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.