Angajații Teatrului se pregătesc să picheteze Primăria Satu Mare

Teatru

Actorii Teatrului de Nord Satu Mare se pregătesc să picheteze Primăria municipiului, reședință de județ, în fiecare zi până când vor primi un răspuns cu privire la data în care își vor încasa salariile.
În cadrul unei conferințe de presă organizate azi, 22 septembrie, liderul sindicatului „Scena”, Adriana Boca (Vaida), alături de liderul sindical al trupei maghiare „Harag Gyorgy”, Gal Gyula, au anunțat că pentru autorizarea protestului au depus o cerere la Primăria Satu Mare. Dacă cererea va fi aprobată, 20 de angajații ai teatrului vor picheta zilnic Primăria, între orele 10.30-11.30.
Adriana Boca a declarat că angajații nu au nicio vină pentru managementul deficitar al instituției, și „nu angajații teatrului sunt cei care îl angajează pe director. Teatrul are un ordonator de credite”. Potrivit liderei de sindicat, angajații teatrului au salarii cuprinse între 650 și 1.500 de lei.
Se pare că, conducerea Primăriei a identificat surse de finanțare iar în ședința din 25 septembrie a Consiliului Local urmează să se facă o rectificare de buget pentru ca angajații teatrului să-și poată primi salariile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.