19 sirieni ascunşi într-un tir, depistaţi la Petea

Migranti1

Migranti2

Migranti3

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Petea au depistat 19 migranţi sirieni ascunşi într-un autocamion încărcat cu piese electrice, care intenţionau să treacă ilegal frontiera. Din cercetări a rezultat că migranţii au fost sprijiniţi de doi cetăţeni români, şoferi ai autocamionului, cercetaţi pentru trafic de migranţi şi prezentaţi instanţei de judecată, care a dispus arestul la domiciliu.

Vineri, 19 septembrie, la PTF Petea, pe sensul de ieşire din ţară, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români domiciliați pe raza judeţului Maramureş, ambii conducători auto ai unui ansamblu de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă, care efectuau o operațiune de transport de marfă în regim internațional pe relația Romania – Germania.

În cadrul unei acţiuni specifice desfăşurate la nivelul Sectorului PF Petea împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare – ITPF Sighetu Marmaţiei, în cooperare cu Direcţia Regională Antifraudă Oradea, la controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperite ascunse în compartimentul pentru marfă 19 persoane de origine asiatică.

Cele 19 persoane de cetățenie siriană, cu vârste cuprinse între 15 şi 40 de ani au declarat că intenţionau să ajungă în mod ilegal în Germania unde au rude.
În urma cercetărilor efectuate, în sarcina celor doi conducători auto ai mijlocului de transport a fost reținută infracțiunea de trafic de migranți, iar cei 19 cetățeni asiatici au fost predați Biroului pentru Străini Satu Mare, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Duminică, 21 septembrie, cetăţenii români au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, dispunându-se pentru cei doi bărbaţi arestul la domiciliu pe o perioadă de 30 zile.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.