Exercițiu de alarmare la Penitenciarul Satu Mare

Penitenciar1

penitenciar2

Penitenciar4

Joi, 18 septembrie, începând cu ora 06.00, la sediul Penitenciarului Satu Mare a avut loc un exerciţiu de alarmare, desfăşurat în comun cu Inspectoratul de Poliţie al Județului (IPJ) şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare.
Personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne au asigurat zona în vederea efectuării unei percheziţii generale la un efectiv de 300 deţinuţi custodiaţi şi a spaţiilor de deţinere aferente, în scopul descoperirii şi confiscării obiectelor interzise, îndeosebi a telefoanelor mobile şi accesoriilor acestora. Ca urmare a acţiunii, nu s-au descoperit obiecte interzise.
Prin astfel de activităţi se urmăreşte combaterea deţinerii de către persoanele private de libertate a obiectelor interzise, precum şi armonizarea acţiunilor diferitelor forţe specializate ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi Ministerului Afacerilor Interne, respectiv creşterea capacității de reacţie interinstituţională.
La aceeaşi dată, a fost organizat și un exerciţiu în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someș” Satu Mare, având ca obiect intervenţia la un incendiu localizat în curtea atelierului de producţie şi acordarea primului ajutor în caz de arsuri provocate de incendiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.