Un poliţist din Satu Mare a refuzat să se lase mituit

Mita

Marți 16 septembrie, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Satu Mare, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au surprins-o în flagrant pe U.E., de 48 de ani, din Satu Mare, în timp oferea unui agent de poliție rutieră suma de 200 euro, cu titlu de mită, pentru a nu-i reține permisului de conducere în vederea suspendării pentru săvârșirea unei abateri la regimul circulației.

În fapt, la data de 16 septembrie s-a înregistrat la SJA Satu Mare denunțul agentului de poliție O.G.N. din cadrul IPJ Satu Mare, din care rezultă faptul că U.E. i-a oferit suma de 100 euro pentru a nu-i ridica permisul de conducere în vederea suspendării. Aceasta a fost identificată la data de 6 septembrie, după ce a avariat un autoturism al unui cetățean din Satu Mare în parcarea blocului unde acesta locuia. La momentul respectiv, femeia a părăsit locul faptei și nu a informat în termen de 24 de ore organele de poliție despre incidentul produs.

În urma denunțului formulat de polițist, conducătoarea auto a fost prinsă imediat după ce a remis agentului de poliție suma de 200 euro. În cauză, procurorul competent a început urmărirea penală şi a pus în mișcare acțiunea penală împotriva acesteia pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, faptă prevăzută și pedepsită de art. 290 C.P. Totodată, a dispus ca măsură preventivă controlul judiciar, cercetările continuând cu suspecta în stare de libertate.

Menționăm faptul că agentul de poliție se află la al doilea denunț în acest an, cel anterior având loc în luna martie, când a refuzat 600 lei mită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.