S-a constituit grupul de sprijin pentru persoanele vulnerabile din Satu Mare

Sedinta

În Sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare a avut loc azi, 17 septembrie, întâlnirea oficială de semnare a parteneriatului pentru constituirea Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale a persoanelor vulnerabile din Satu Mare – GIPEX. La întâlnire au participat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici, reprezentanții unor asociații de profil și directorii instituțiilor care se ocupă de problemele din domeniul social.

Această inițiativă a Asociației „Stea”, la care au răspuns pozitiv un număr de 24 de organizații și instituții sătmărene își propune să dezvolte un cadru comun de acțiune menit să răspunde nevoilor grupurilor vulnerabile și să promoveze implicarea comunității în prevenirea și rezolvarea problemelor din domeniul social. Scopul GIPEX este identificarea de soluţii în vederea creșterii accesului grupurilor vulnerabile la serviciile sociale existente în comunitate, printr-o abordare integrată a nevoilor beneficiarilor, în vederea prevenirii şi depăşirii situaţiilor de dificultate.

Bugetul proiectului este de 211.326,61 euro, din care 186.160,36 euro reprezintă finanţarea nerambursabilă şi 25.166,25 euro constituie contribuţia Asociaţiei „Stea” şi a partenerilor săi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.