Persoanele cu deficiențe de auz din județul Satu Mare, nu au acces la „112”

Francisc Pataki

DSCF3524

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare, Francisc Pataki, a cerut în cadrul ședinței de azi, 17 septembrie a Colegiului Prefectural, sprijinul reprezentantului Guvernului în teritoriu, Eugeniu Avram, pentru a rezolva problema persoanelor cu deficiențe auditive care nu au acces la numărul unic pentru apeluri de urgență „112”. Pataki a declarat că reprezentanții Asociației Surzilor din Satu Mare a reclamat acest aspect la la SJA.
„Am fost contactat de către reprezentanţii Asociaţiei Surzilor care au reclamat că nu au acces la numărul de urgență 112. Am discutat cu cei de la STS ca să poată fi accesat prin Internet, dar deocamdată sistemul nu e compatibil”, a declarat Pataki.
În luarea de cuvânt șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare, Dan Gheorghe, a subliniat faptul că s-a propus achiziționarea unui sistem care să permită semnalizarea vizuală, dar până în prezent nu s-a luat nici o decizie în acest sens.
„După câte am înțeles sunt cinci, sau șase județe în sudul țării în care numărul 112 poate fi apelat și prin Internet”, spune Pataki.
Eugeniu Avram a promis că va discuta cu cei de la STS pentru găsirea unei soluții.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.