Aproape toate școlile din județ au obținut avizul sanitar de funcționare

Claudiu Mondici

Șapte unități de învățământ, dintr-un total de 309 de instituții de profil din județul Satu Mare, nu dețin avizul sanitar de funcționare, a declarat inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), Claudiu Mondici, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural ce s-a desfășurat azi, 17 septembrie. Cele șapte unități de învățământ au primit avize provizorii de funcționare.
Problemele întâmpinate în cazul celor șapte unități de învățământ sunt legate de apa potabilă și de toaletele care sunt amplasate în curtea școlilor. Potrivit celor declarate de Mondici, la nivelul județului Satu Mare există un număr total de 309 de școli dintre care 302 au fost autorizate din punct de vedere sanitar.
În ceea ce privește lucrările de construcții aflate în desfășurare, șeful IȘJ a subliniat faptul că în prezent se efectuează lucrări de înlocuire a acoperișului sau lucrări la exteriorul clădirilor în cazul a șase unități de învățământ. „Aceste lucrări nu obstrucționează actul educațional”, a declarat Mondici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.