Directorul „Caritas” Satu Mare, prezent la o conferinţă în Wolfenbuttel

Caritas1

Caritas2

Directorul general al Organizaţiei „Caritas” Satu Mare, Löchli Terezia Tündér a participat în perioada 9-11 septembrie, la cea de-a IX-a ediţie a Conferinţei Internaţionale ISBA (incluziunea persoanelor cu dizabilităţi şi a familiilor acestora) ţinută în Wolfenbuttel (Germania).
În cadrul conferinţei organizate pentru a oferi un sprijin familiilor persoanelor cu dizabilităţi, directorul „Caritas” Satu Mare a susţinut un workshop despre activitatea organizaţiei sătmărene, şi mai detaliat despre centrul de integrare prin terapie ocupaţională pentru tineri cu dizabilităţi, Casa „Perla”, care la înfiinţiare era singurul centru din ţară care oferea un sprijin familiilor şi îngrijitorilor oamenilor cu dizabilităţi. Pe lângă workshop-ul, ce a avut mare succes în rândul participanţilor, directorul „Caritas” Satu Mare a avut ocazia să se întâlnească şi cu primarul oraşului Wolfenbuttel, Thomas Pink.
La conferinţă au participat peste 200 de persoane din 22 de ţări, printre care şi din Germania, Irlanda, Canada, Chile, Australia şi Scoţia. România a fost reprezentată pe lângă directorul „Caritas” Satu Mare şi de lectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Dan Octavian Rusu.
Totodată, au început demersurile pentru ca următoarea conferinţa ISBA să fie ţinută în România organizatori fiind „Caritas” şi Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.