Biletele pe autobuzele Transurban pot fi achitate și prin SMS

Conferinta Primarie

Conducerea SC Transurban SA Satu Mare a semnat un contract cu SC Sinplus SRL, societate ce furnizează sistemul de achiziție a biletelor pe mijloacele de transport în comun prin SMS. Detalii cu privire la funcționarea noului sistem au fost oferite de primarul municipiului, reședință de județ, dr. Dorel Coica, directorul SC Transurban SA, Ionuț Bujor și de reprezentantul SC Sinplus SRL, Gabriel Popovici. Sistemul este activ începând de azi, 15 septembrie.
Pentru a plăti biletul, călătorul va trebui să trimită un SMS la numărul „7525”, cu linia pe care doresc să circule. Prețul unui bilet este de 0,45 de euro. Pensionarii trebuie să trimită litera P înaintea cifrei liniei pentru a plăti doar 0,25 euro. De asemenea, pentru un bilet valabil o zi întreagă trebuie trimisă litera A, prețul fiind de 1,1 euro.
Călătorii vor primi un cod de confirmare pe care va trebui să le arate controlorilor ce îl vor verifica printr-un terminal.
Sumele plătite se vor regăsi pe facturile pe care le primesc lunar abonații, respectiv, vor fi retrase automat de pe cardurile Prepay.
Ionuț Bujor estimează că în viitor, 30-40% din totalul biletelor de călătorie vor fi vândute prin SMS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.