Mihai Rusu: „La baza excluderii mele stă un fals grosolan”

Mihai Rusu

Consilierul județean Mihai Rusu, fost membru al Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD) Satu Mare aduce câteva precizări legate de excluderea sa din PP-DD, măsură pe care o consideră abuzivă „fapt care va fi demonstrat în urma plângerii mele penale îndreptată împotriva tuturor celor care au emis acest act fals”, spune Rusu.
Fostul lider al PP-DD susține că au fost încălcate prevederile statutare ale partidului din care făcuse parte până în urmă cu câteva zile deoarece „propunerea de excludere trebuia să vină din partea Biroului Permanent Judeţean PP-DD Satu Mare, lucru care nu s-a întâmplat neexistând nicio şedinţă în acest sens, atât eu cât şi majoritatea membrilor BPJ am aflat din presă despre acest fapt”.
Printr-un comunicat de presă remis azi, 14 septembrie, redacției noastre, Mihai Rusu face câteva precizări legate de măsurile luate împotriva sa de PP-DD Satu Mare. În continuare vă prezentăm poziția consilierului județean Mihai Rusu cu privire la acest aspect:
„Având în vedere excluderea mea abuzivă din PP-DD doresc să precizez următoarele:
1.Au fost încălcate prevederile statutare ale PP-DD conform cărora propunerea de excludere trebuia să vină din partea Biroului Permanent Judeţean PP-DD Satu Mare, lucru care nu s-a întâmplat neexistând nicio şedinţă în acest sens, atât eu cât şi majoritatea membrilor BPJ am aflat din presă despre acest fapt.
Sunt conştient de uriaşele presiuni venite de la conducerea centrală PP-DD de excludere a tuturor celor care trec la alte partide, dar aceştia sunt protejaţi de OUG nr. 55/28.08.2014, astfel că orice excludere este nulă de drept.
2.La baza excluderii mele stă un fals grosolan, invocându-se o ipotetică şedinţă de BPJ care nu a avut loc, fapt care va fi demonstrat în urma plângerii mele penale îndreptată împotriva tuturor celor care au emis acest act fals.
Sunt convins de buna credinţă a colegilor mei din BPJ, cunoscându-i îndeaproape ca oameni drepţi şi cu frica lui Dumnezeu şi adevărul va ieşi la lumină.
3. Din fericire, OUG nr. 55/28.08.2014 la art. 1 al. 1, dă derogare pentru o perioadă de 45 de zile la câteva articole din Legea 393/2004 privind Statutul aleşilor locali printre care şi art. 9 al. 2 lit. h, astfel încât Hotărârea Biroului Naţional de coordonare (BNC) al PP-DD NR. 230/08.09.2014, nu poate duce la pierderea mandatului meu de consilier judeţean.
4. Întreg demersul de excludere a mea din PP-DD în urma înscrieri mele în PLR, nu reprezintă altceva decât o manevră murdară în urma căreia ar urma să-mi pierd mandatul de consilier judeţean.
Un partid care uzează de astfel de tactici ilegale, aşa cum este PP-DD, nu merită să mai fie mandatat cu încrederea cetăţenilor de bună credinţă
Mihai Rusu
Consilier județean PLR”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.