„Ziua Pompierilor din România” a fost marcată și la Satu Mare

Dan Gheorghe

DSCF3343

DSCF3350

DSCF3360

13 septembrie, este dată de referință în istoria României prin faptele săvârșite în urmă cu 166 de ani (13 septembrie 1848) când, Compania de Pompieri din București a luptat împotriva trupelor venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Pentru a cinsti memoria celor 166 de pompieri militari care au căzut la datorie în Dealul Spirii, dar şi ai celorlalţi pompieri, eroi peste veacuri, data de 13 septembrie a fost declarată „Ziua Pompierilor din România”.
Această zi a fost marcată azi, 13 septembrie și la Satu Mare în cadrul unui eveniment festiv. Dintre oficialități la evenimentul ce s-a desfășurat la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare au participat prefectul Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef și primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica.
După luările de cuvânt au fost acordate diplome și premii pompierilor participanți la diferite concursuri sportive și celor care s-au remarcat prin activitățile întreprinse în cursul acestui an. De asemenea, au avut loc și avansări în grad, ca răsplată a devotamentului pus în slujba cetățenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.