Viceprimarul din Medieșu Aurit, declarat incompatibil de ANI

ANI

Viceprimarul comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Potrivit ANI, Iancu ar fi deținut în același timp atât funcția de viceprimar cât și pe cea de administrator al unei societăți comerciale.
„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2012 – 27 septembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, a deținut și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată în documentul publicat joi, 11 septembrie, pe site-ul ANI, www.integritate.eu.
Potrivit legislației în vigoare „persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.