„Ziua Europeană fără Maşini” va fi marcată și la Satu Mare

apm

Cu ocazia „Zilei Europene fără Maşini”, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Primăria municipiului, reședință de județ, Primăria Vetiş și Asociaţia „4wild Moments”, organizează ample acţiuni pentru promovarea transportului alternativ.
Pentru a marca această zi, sâmbătă, 13 septembrie, vor avea loc o serie de acțiuni în aer liber. Astfel, la ora 09.00, la cap pod Decebal se va da startul deplasării pe Someş cu caiacele. Cei interesați de aventura pe Someș, trebuie să-și confirme participarea până vineri, 12 septembrie, la ora 15.00, la numărul de telefon: 0786036666 (Kegyes Rudolf). Deplasarea se poate realiza şi cu caiacul propriu, în acest caz proprietarii de ambarcațiuni vor asigura transportul caiacelor de la portul din Csenger în Satu Mare.
Sâmbătă, după vizionarea acrobaţiilor pe Someş susţinute de caiachiştii Asociaţiei „4Wild Moments”, se va da startul pentru convoiul de bicicliști (în jurul orei 11.00). După trecerea peste podul Decebal, deplasarea va continua pe pista pentru biciclişti de pe malul stâng al Someşului până la graniţa cu Ungaria, la Oar, unde împreună cu echipa de biciclişti din Ungaria se va organiza o dezbatere publică pe tema proiectelor de mediu cu participarea primarilor din Satu Mare și Csenger, dr. Dorel Coica, respectiv Forján Zsolt.
Ziua se va termina cu o masă câmpenească oferită de Primăria din Vetiș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.