PNL-PDL Satu Mare acuză: „Ștef, Silaghi și Tăriceanu se asociază cu PSD la comitere de infracțiuni și intenția de a frauda alegerile”

PNL-PDL

Conducerea ACL Satu Mare condamnă ordonanţa ce le permite primarilor şi aleşilor locali să îşi schimbe partidele din care fac parte. Mai mult decât atât, liderii locali ai ACL solicită demisia preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef „pentru modul discreționar în care folosește pentru scopuri strict personale banii publici”, se arată într-un comunicat de presă remis azi, 10 septembrie, redacţiei noastre.
În continuare vă prezentăm textul integral al comunicatului de presă la care am făcut referire în rândurile anterioare:
„Conducerea Alianței Creștin Liberale, PNL-PDL, a depus la București prin semnătura lui Klaus Iohannis, candidat la președinție al PNL-PDL, o plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru că a inițiat Ordonanța “fraudei electorale” ce permite primarilor și consilierilor locali să își schimbe partidele din care fac parte. Plângerea arată că prin acest act PSD și Dragnea doresc să favorizeze unul din candidații la președinție, pe Victor Ponta, viciind rezultatele alegerilor din noiembrie. De asemenea, documentul arată că modul de promovare al Ordonanței a fost unul fraudulos, abuzând de drepturile constituționale ale Guvernului.
La nivelul județului Satu Mare, PNL și PDL consideră că prin recentele presiuni făcute la adresa primarilor opoziției, liderii unui partid fantomă controlat de PSD, pe numele lor: Adrian Ștef, Ovidiu Silaghi și Călin Popescu Tăriceanu s-au asociat la lista de infracțiuni pe care ACL o reclamă la nivelul întregii țări.
Practic, liderii acestui partid fără acte și inexistent, pun în aplicare planurile PSD de viciere a rezultelor alegerilor. Și mai regretabil este că acest lucru se întâmplă, în tot județul Satu Mare, în mod organizat, prin folosirea ca armă politică a banilor publici și prin luarea ca ostatice a destinelor a sute de mii de oameni din localități care nu au primari PSD. Cine nu e cu PSD și nu susține prin interpuși pe Victor Ponta este lăsat fără bani de școli, de salarii, de canalizare, de apă și drumuri. Este un efort aproape mafiot coordonat cu bani publici de la București și de la Consiliul Județean, în bătaia de joc a sătmărenilor.
Cerem lui Adrian Ștef să își prezinte demisia de urgență din funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare pentru modul discreționar în care folosește pentru scopuri strict personale banii publici. De asemenea, cerem organelor de anchetă să verifice cazurile de șantaj asupra unor aleși locali de către acești așa-ziși “lideri” ai județului, în condițiile în care ele se petrec deja în văzul tuturor fără nici un fel de jenă și în conferințe de presă unde sunt anunțate cu fast.
Alianța Creștin Liberală anunță că a inițiat și mai multe acțiuni juridice și contestații care vor duce la anularea Ordonanței de Urgență a “fraudei electorale” emisă de Guvernul Ponta. Cei care vor ceda presiunilor PSD schimbând partidul din partea căruia au fost aleși își vor pierde astfel funcția. De asemenea, îi atenționăm pe cei care pot crede ispita PSD-istă a cadourilor electorale că totul este o farsă electorală doar până la alegeri, după care totul se va risipi și vor deveni doar captivi unui partid samavolnic.
Îi invităm totodată pe toți cei care cred că România poate fi schimbată, alungând astfel de personaje sinistre de la putere, să rămână altături de candidatul câștigător în alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis. Doar respectând cetățenii care ne-au dat votul putem progresa.
Secretariatul Tehnic Judeţean al
Alianţei Creştin – Liberale”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.