„Săptămâna mobilităţii europene” va fi marcată și la Satu Mare

mediu

În vederea marcării evenimentului ecologic „16 -22 septembrie – Săptămâna mobilităţii europene” având ca temă centrală „Our streets, our choice- Străzile noastre, viitorul nostru”, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ), Primăria municipiului, reședință de județ, Primăria Vetiș, Asociația „4Wild Moments” și Primăria Csenger (Ungaria), va organiza o amplă acţiune sâmbătă, 13 septembrie, prin care se va promova mersul pe bicicletă şi cu caiacul, ca mijloace alternative de deplasare în Valea Someşului.
Deschiderea acțiunilor și întâlnirea participanților (biciliști, caiaciști) va avea loc la ora 11.00 la cap pod Decebal. În intervalul orar 11.00-12.00 vor avea loc acrobații și plimbări cu caiacele pe Someș. La ora 12.00 se va desfășura un marș ciclist pe malul stâng al Someșului, pe pista de bicicliști, realizată prin proiectul HURO „Pe două roți” până la graniţa cu Ungaria (localitatea Oar, borna L. 86). Între orele 13.00 și 16.00, toți cei care vor dori să treacă cu biclicletele în Ungaria o vor putea face având în vedere că va fi deschis punctul temporar de trecere a frontierei.
După sosirea participanţilor din România şi Ungaria, în zona de graniţă din vecinătatea localității Oar, va avea loc o dezbatere publică pe tema viitoarelor proiecte de interes comun în ceea ce privește protecția mediului în contextul domeniilor de eligibilitate ale Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2014-2020, care urmează să devină operațional în primăvara anului 2015.
Manifestările dedicate acestui eveniment se vor finaliza cu o binemeritată masă câmpenească asigurată de Primăria comunei Vetiș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.