A fost reînființat Cenaclul „Alfazet”

biblioteca

Azi, 9 septembrie a avut loc conferința de relansare a Cenaclului tinerilor artiști sătmăreni „Alfazet”. La conferința de presă ce s-a desfășurat în Sala Multimedia a Bibliotecii Județene (BJ) Satu Mare au participat directorul adjunct al instituției, Robert Laszlo și doi tineri artiști sătmăreni, Corina Caterenciuc, respectiv Abel Varga.
De fapt, Cenaclul „Alfazet” a fost înființat în 2007 și a funcționat o perioadă pe lângă Casa de Creație din Satu Mare. Cenaclul a avut și o revistă, cu același nume, din care au apărut două numere. Potrivit directorului adjunct al BJ, cenaclul este structurat pe mai multe secțiuni, cuprinzând tineri creatori, interpreți, iubitori ai istoriei și civilizației.
„De-a lungul anilor, tinerii din acest cenaclu au fost implicați în organizarea mai multor evenimente culturale, spectacole, medalioane literare, concursuri de creație literară, excursii și pelerinaje culturale. Pe această cale lansăm o invitație tuturor tinerilor care se regăsesc într-una din secțiunile cenaclului să vină alături de noi. Vrem să devenim o componentă importantă a fenomenului cultural, să colaborăm cu celelalte instituții de cultură din județ, din țară și din străinătate, precum și cu ONG-urile de profil”, a declarat Robert Laszlo.
În perioada următoare se va organiza ședința de alegeri în vederea desemnării președintelui, vicepreședinților și secretarului cenaclului. Cei care doresc să se alăture acestei mișcări culturale sunt invitați să-l contacteze pe directorul adjunct al BJ, Robert Laszlo la sediul instituției de pe strada Decebal din Satu Mare. Sunt așteptați toți tinerii talentați cu vârsta până în 30 de ani.

2 Comentarii la "A fost reînființat Cenaclul „Alfazet”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.