Mihai Covaliu: “Satu Mare este o adevărată școală a scrimei românești și internaționale”

Ana Maria Constantin

DSCF2991

Greta Veres

Mihai Covaliu

Simona Gherman

Simona Pop

După ce au făcut spectacol la Constanța, Slobozia, Iași, Târgu Mureș și Cluj-Napoca, sportivii din cadrul “Caravanei Scrimei Românești” au ajuns azi, 5 septembrie la Satu Mare. Delegația campionilor este condusă de președintele Federației Române de Scrimă, Mihai Covaliu. Înainte de demonstrațiile organizate în Pasajul “Corneliu Coposu”, delegația de scrimeri a susținut o conferință de presă.
La întâlnirea cu presa președintele Federației Române de Scrimă a fost însoțit de vicecampionul olimpic (la Olimpiada din 2012), Tiberiu Dolniceanu, dublul campion mondial, Simona Gherman, multipla campioană națională și medaliata cu aur pe echipe la Campionatul European de Scrimă, sătmăreanca Simona Pop, și două reprezentante ale noului val de scrimeri români, Greta Vereș, respectiv Ana Maria Constantin.
Primăria Satu Mare a fost reprezentată de consilierului primarului municipiului, reședință de județ, Gheorghe Rentea. Alături de Rentea a participat și președintele CSM Satu Mare, Valeriu Neagu.
În luarea de cuvânt, Mihai Covaliu a subliniat importanța școlii sătmărene de scrimă în evoluția națională și internațională al acestui sport. “Am ajuns azi la Satu Mare, un oraș care a dat mulți campioni României. Azi am ajuns cu această caravană pentru a promova scrima în rândul copiilor și tinerilor din Satu Mare. Pot să spun, fără a da greș, că Satu Mare este o adevărată școală a scrimei românești și internaționale. Acest oraș a dat mulți campioni și sperăm ca și pe viitor să se mențină acest trend”, a declarat Covaliu.
Totodată, Covaliu a subliniat faptul că va face toate demersurile pentru ca Centrul Olimpic de Scrimă să revină la Satu Mare. “Este un oraș care merită din plin să aibă un asemenea centru. Voi face toate demersurile pentru ca acest centru să revină la Satu Mare” , a spus Covaliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.