Acuzații grave la adresa DGASPC Satu Mare: Copii luați în plasament fără certificate de naștere

Copii

Întâlnirea de azi, 4 septembrie, dintre asistenții maternali pe de o parte, respectiv conducerea Prefecturii și a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, pe de altă parte, a dezvăluit o problemă extrem de gravă. Asistenții maternali susțin că în județul Satu Mare sunt luați în plasament copii care nu au certificate de naștere.
Surprins de acest aspect, prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram a declarat că va dispune verificări în acest sens. “Ceea ce îmi spuneți dumneavoastră este un lucru foarte grav. Cum adică? Copiii ăștia nu au certificate de naștere? Cum ați putut să luați în plasament un copil fără acte în regulă?”, întreabă prefectul.
Una dintre persoanele prezente la întâlnire a declarat că are în plasament un copil în vârstă de 22 de luni care nici până în momentul de față nu are certificat de naștere. “Știți cum am putut să iau în palsament un astfel de copil? Era în data de 5 decembrie iar cei de la Protecția Copilului mi-au spus să fiu liniștită că cel târziu până la sfârșitul lunii ianuarie, anul următor, problema se va rezolva”, a declarat o femeie.
Este important de amintit faptul că, deși prezenți la întâlnire, cei din conducerea DGASPC Satu Mare nu au comentat în niciun fel cele spuse de femeie. “Vă rog să-mi lăsați numele dumneavoastră și o să verific cele afirmate. Nu îmi vine să cred așa ceva! Ceea ce îmi spuneți este un lucru extrem de grav”, a declarat prefectul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.