UDMR vrea restrangerea afișajului electoral în municipiul Satu Mare

Maskulik Csaba

Grupul consilierilor locali ai UDMR Satu Mare au depus azi, 3 septembrie la Primărie un proiect de hotărâre ce prevede reglementarea afișajului electoral pe raza municipiului, reședință de județ. Subiectul a fost abordat și în cadrul unei conferințe de presă susținute azi după-amiază, de consilierul municipal Maskulik Csaba.
Potrivit celor declarate de Maskulik o asemenea măsură se impune din moment ce legea alegerilor nu prevede o reglementare precisă a afișajului electoral. “În ultima campanie electorală municipiul, reședință de județ s-a transformat într-un oraș în care am fost sufocați de bannere, afișe și meșuri. Din păcate, legea alegerilor nu prevede o reglementare precisă a afișajului electoral”, spune Maskulik.
Consilierul UDMR a subliniat faptul că, în orașe precum Baia Mare, Oradea și Cluj-Napoca, afișajul electoral a fost reglementat de hotărâri ale Consiliilor Locale. Proiectul de hotărâre propus de UDMR interzice afișajul electoral pe: stâlpi, lampadare, cabine telefonice, copaci, garduri, containere, coșuri pentru deșeuri, pe autovehiculele utilizate pentru transportul în comun, pe taxi-uri, etc. “Primarul are posibilitatea să stabilească locuri speciale pentru afișajul electoral însă exclusiv pe panourile electorale. Dacă este cazul, numărul acestor panouri poate fi suplimentat. Satu Mare trebuie să devină cu adevărat un oraș european”, spune Maskulik.
UDMR-iștii propun amenzi usturătoare pentru cei care vor încălca această măsură, în condițiile în care proiectul de hotărâre va fi adoptat în plenul Consiliului Local. Astfel, cei care vor lipi afișele sau vor expune bannerele în locuri neautorizate sunt pasibili de amenzi cuprinse între 2.500 și 5.000 de lei. “Această amendă se va aplica pentru fiecare locație și încălcare a hotărârii constatate în parte”, a subliniat consilierul UDMR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.