Petre Mureșan avertizează traseiștii: “atenție dragi primari! Puteți rămâne fără mandate”

Conferinta ACL

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 3 septembrie, copreședintele ACL Satu Mare, Petre Mureșan a prezentat acțiunile juridice întreprinse de către alianța pe care o reprezintă referitor la OUG cu privire la traseismul politic. Alături de Mureșan la conferința de presă a participat și cel de-al doilea copreședinte al ACL Satu Mare, Romeo Nicoară.
În luarea de cuvânt Mureșan a subliniat faptul că ACL a trimis o sesizare către Curtea de Apel “în cadrul căreia invocăm excepția de neconstituționalitate. De asemenea, am depus o sesizare cu excepția de neconstituționalitate a OUG la Avocatul Poporului care urmează să sesizeze Curtea Constituțională. Apoi, ACL a formulat plângeri penale pentru abuz de putere împotriva celor care au formulat OUG. Este vorba despre ministrul Justiției, Robert Cazaciuc, ministrul Dezvoltări și Administrației Publice, Liviu Dragnea și împotriva primului ministru, Victor Ponta. Atrag atenția riscurilor care planează asupra acestor traseiști: atenție dragi primari! Puteți rămâne pe dinafară. Puteți rămâne fără mandate”.
La aceeași conferință de presă Mureșan a făcut referire și la câteva aspecte considerate de domnia sa abuzuri săvârșite în comunele Păulești, Călinești-Oaș și Racșa.
Cu privire la comuna Călinești-Oaș, Mureșan spune că, Curtea de Conturi a constatat o risipă de sume importante din banul public. “În cazul canalizării s-au constatat un număr de 42 de cămine lipsă, ulterior organele de cercetare au dispus o verificare la fața locului stabilind că de fapt lipsesc 57 de cămine. Comisia mixtă constituită de Consiliul Local refuză orice mediere în acest caz susținând recuperarea integrală a prejudiciului de la cei vinovați”, spune Mureșan.
Referitor la Racșa, Mureșan susține că “consilierii ACL sunt vânați de primarul PSD-ist, cu funcții importante în conducerea partidului la județ. Orice întreprindere promovată de aceștia este vânată de către cei plătiți din bugetul statului, doar, doar se va găsi o mică neregulă, sau cel puțin să le creem o stare de frică, să le aplicăm o corecție proletaro-dictatorială”.
Problema ridicată cu privire la comuna Păulești se referă la situația viceprimarului PDL, Zenoviu Bontea care, deși a fost ales în cadrul ședinței de constituire a Consiliului Local, Instituția Prefectului a atacat în contencios administrativ hotărârerea CL, având ca efect suspendarea viceprimarului.
În luarea de cuvânt Romeo Nicoară s-a referit la două proiecte legislative propuse de ACL. Unul dintre proiecte vizează întăbularea terenurilor agricole și forestiere iar al doilea votul prin corespundență a românilor care muncesc în străinătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.