Laura Bota, susţine că ministrul Sănătăţii dă dovadă de iresponsabilitate faţă de sănătatea copiilor

Laura Bota

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Satu Mare, dr. Laura Bota, deplânge situaţia îngrijorătoare a bebeluşilor din judeţul Satu Mare, rămaşi fără dozele de vaccin necesare imunizării de aproape trei luni de zile.
“Este inadmisibil ceea ce se întâmplă, atât în Satu Mare, cât şi în toată ţara, din acest punct de vedere. Epuizarea stocurilorde vaccin împotriva hepatitei B pentru bebeluşi, precum şi a celui împotriva tuberculozei, BCG, a condus la realitatea conform căreia aproape 700 de bebeluşi din Satu Mare au rămas nevaccinaţi. Este inadmisibil ca Ministerul Sănătăţii să nu trimită în Satu Mare vaccinurile necesare imunizării celor mici, după o criză de peste trei luni”, a declarat liderul PMP Satu Mare.
Dr. Laura Bota a precizat că efectele nevaccinării bebeluşilor pot fi extrem de dăunătoare odată cu creşterea acestora. “Există anumite etape care trebuie parcurse de către copilaşi, de la naştere până la câţiva ani, iar vaccinurile primite în primele săptămâni şi luni de viaţă sunt vitale. Spre exemplu, vaccinul împotriva hepatitei B pentru bebeluşi se administrează obligatoriu în 24 de ore de la naştere,incidenţa sporită a unor asemenea cazuri fiind alarmantă în România. În caz contrar, copiii rămaşi nevaccinaţi urmează să primească un alt vaccin, la împlinirea unui an, care trebuie administrat de medicul de familie. Epuizarea stocului de vaccin antihepatic va avea consecinţe îngrijorătoare asupra micuţilor rămaşi nevaccinaţi, părinţii acestora din Satu Mare fiind în stare de alertă şi afirmând că vor încerca să rezolve problema pe cont propriu, pentru ca bebeluşii să nu se îmbolnăvească”, a subliniat Laura Diana Bota.
Preşedintele PMP Satu Mare a adăugat că nu înţelege de ce ministrul Sănătăţii trebuie să mintă populaţia, referitor la achiziţionarea şi trimiterea în teritoriu a vaccinurilor BCG şi hepatic B. “Domnul ministru afirma zilele trecute că au fost distribuite în ţară dozele de vaccin necesare reînceperii imunizărilor, sistate în urma epuizării stocurilor. Îl anunţ respectuos că la Satu Mare încă nu au ajuns! Sper ca ministrul Sănătăţii să dea dovadă de responsabilitate în astfel de cazuri, pentru ca, măcar în viitor, să fie evitateaceste situaţii delicate, care afectează sănătatea copiilor noştri şi pun părinţii pe drumuri şi la cheltuieli suplimentare”, a conchis dr. Laura Bota.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.