Dan Gheorghe: “La Acâș s-a produs o explozie în toată regula”

Dan Gheorghe

DSCF2945

Referindu-se la nenorocirea ce a avut loc luni (1 septembrie) seara la ștrandul din Acâș, inspectorul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) “Someș” Satu Mare, Dan Gheorghe a declarat “acolo s-a produs o explozie în toată regula. Acolo nu s-au respectat normele de prevenire a incendiilor de către persoana care a folosit acea boxă de îmbăiere. La rândul lor experții în geodezie vor spune de ce s-a făcut acea acumulare de gaze în boxă”.
În cadrul ședinței de azi, 3 septembrie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectrul județului Satu Mare, Eugeniu Avram s-a interesat cu privire la starea victimelor exploziei de luni seara de la Acâș dar și referitor la stadiul în care se găsește ancheta experților. Potrivit celor declarate de Dan Gheorghe, în boxele respective, folosite pentru îmbăiere, fumatul este interzis, însă unul dintre victime, bărbatul, nu luat în seamă această interdicție și a fumat. În boxa respectivă a avut loc o acumulare de gaze, ceea ce a produs explozia”.
Cu toate acestea directorul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA), Francisc Pataki consideră că o parte din vină le aparține și celor de la ștrand. “În multe locuri scrie că fumatul este interzis, însă oamenii totuși fumează. Dar nu a fost niciunde scris că este pericol de explozie”, a declarat Pataki.
Vă reamintim că trei persoane, soț, soție și un copil de 6 ani au fost transportați luni seara cu un avion militar la Spitalul de Arși din capitală după ce au suferit arsurii grave în urma unei explozii la o țeavă de apă termală la ștrandul din Acâș. Copilul a fost stabilizat iar în cursul zilei de marți, 2 septembrie a fost mutat de la terapie intensivă într-un salon al Spitalului “Grigore Alexandrescu” din capitală. În schimb cei doi adulți se află în stare critică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.