Reîncepe vaccinarea împotriva hepatitei B

Vaccinare

Ministerul Sănătății a recepționat azi, 2 septembrie primele 50.000 de de doze de vaccin anti-hepatic B, din cele 200.000 pe care le va achiziționa în acest an (2014).
Ministerul Sănătăţii a transmis în teritoriu toate măsurile care trebuie luate în această perioadă pentru derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare.
Direcţiile de sănătate publică au fost înştiinţate să se prezinte în regim de urgenţă la sediul Companiei Unifarm SA pentru ridicarea dozelor de vaccin şi repartizarea acestora.
Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului.
Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a hepatitei B şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătății şi este gratuit.
Ministerul Sănătăţii a demarat procedurile de achizitiție centralizată a vaccinului încă de la începutul acestui an.
Dificultăţile legate de procesul de achiziţionare se datorează lipsei de pe piaţă a produsului. În prezent există un număr mic de producători care mai produc aceste vaccinuri şi care nu au disponibile în acest moment cantităţile necesare la nivel global.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.