La Carei s-a înființat Compania de Teatru „SPOT”

Spot1

spot2

Spot3

spot4

Festivalul Internațional de Teatru pentru Studenți „SPOT” și Teatrul „Macondo” au creat Compania „SPOT”. Aceasta reprezintă o platformă teatrală în cadrul căreia vor creea spectacole studenți și absolvenți ai școlilor de teatru, care au participat de-a lungul anilor la festival.
În acest moment, o echipă internațională, alcătuită din șapte artiști, pregătește premiera spectacolului “Galeria Manole”, care are la bază balada populară „Meșterul Manole” și diferitele ei variante culte. Acesta urmează să fie prezentat în ultima zi a ediției a VIII-a a festivalului, programat anul acesta în perioada 17-23 noiembrie. Proiectul se autosuține financiar în parteneriat cu Ștrandul Termal Carei și Liceul Teoretic Carei. Repetițiile se vor finaliza în 13 septembrie cu o repetiție generală, deschisă publicului.
Ideea Companiei „SPOT” a apărut în urmă cu doi. La baza ei se află dorința de a media contactul între artiști proveniți din diferite medii culturale, geografice și etnice, care au absolvit, studiază sau se pregătesc să dea admitere într-o școală de teatru, care a participat la Festivalul Internațional de Teatru penstru Studenți “SPOT”. Scopul general este realizarea unor spectacole de teatru în municipiul Carei.
Proiectul de debut al Companiei „SPOT” este realizat de șapte artiști și are la bază mitul popular “Meșterul Manole”. Echipa este una internațională, condusă de regizorul australian Kurt Muray, asistat de Iulia Benze, alături de care lucrează cinci actori, de diferite vârste, sosiți din Satu Mare și București. Coordonatorul și inițiatorul Companiei „SPOT” este Paul Sarvadi.
Paul Sarvadi este proprietarul Teatrului de Cameră „Macondo”. Acesta a absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, secția Teatrologie. Activitatea lui artistică include înființarea Festivalului Internațional de Teatru pentru Studenți “SPOT”, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, înființarea Festivalului Internațional de Teatru pentru Liceeni „Ioana Cîcu”, înființarea Grupului Experimental de Teatru cu Amatori – G.E.T.A. Teatrologul a semnat regia mai multor spectacole de teatru, a coordonat o serie de programe educative și creative în domeniul teatrului contemporan, a semnat cronici de teatru și recenzii de carte în mai multe reviste de specialitate și a făcut parte din primul Teatru Independent din Transilvania „Teatrul Imposibil”. În cadrul acestuia a coordonat programul de popularizare a dramaturgiei extreme-contemporane. În perioade distincte, a fost angajat al Teatrului de Nord Satu Mare și al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.