Dorel Coica: “Acum şi-au adus aminte că există Dacia şi că îi doare sufletul?”

hotel-dacia-satu-mare

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 31 august, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a declarat că s-a făcut o evaluare a Hotelului Dacia, imobil ce a fost estimat la valoarea de 3.065.000 euro și mai mult decât atât s-au purtat discuții cu Consiliul Județean (CJ) cu privire la cumpărarea clădirii.

Primarul a făcut referire la problema Hotelului Dacia după ce aceasta aceasta a stârnit discuții în cadrul ședinței de joi, 28 august a Consiliului Local. Vă reamintim că tema discuției de atunci a pornit de la o adresă a Parchetului prin care aceasta solicita să li se comunice dacă municipiul se constituie, sau nu, parte civilă în distrugerea Hotelului Dacia, în acest caz fiind deschis un dosar penal. Astfel, municipalității i s-a cerut să-și cristalizeze poziția până pe data de 1 septembrie.

“Am văzut că pe unii dintre consilierii locali i-a lovit dorul şi dragostea de hotelul Dacia. Întrebaţi-i pe dânşii, care au avut majoritatea şi fostul primar de ce au dat atât de uşor şi Dacia, şi Filarmonica şi ştrandul municipiului. De ce? Acum şi-au adus aminte că există Dacia şi că îi doare sufletul? Trebuia atunci să deschidă ochii şi să nu îşi bată joc de averea municipiului. Erau majoritari în Consiliul Local, aveau preşedinte al Consiliul Judeţean, aveau primar în municipiu. Dacă eu nu mă luptam, dacă nu declanşam acel scandal Filarmonica şi astăzi era a domnului Ţânţaș”, a declarat primarul.

Edilul a subliniat faptul că s-a purtat o corespondență cu Parchetul, căruia i s-a comunicat că trebuie făcută o expertiză și că în prezent se așteaptă răspunsul din partea Ministerului Culturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.