Liderul TDL Mihai Huzău, preocupat de probleme tinerilor

Mihai Huzau

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 28 august, prim-vicepreședintele TDL, Mihai Huzău și-a manifestat nemulțumirea cu privire la creșterea ratei șomajului în rândul tinerilor.

Potrivit liderului TDL, în ultimii 5 ani rata șomajului în rândul tinerilor a înregistrat o creștere galopantă, ceea ce provoacă un impact negativ asupra consumului, a investițiilor, inclusiv în educație. “Avem în prezent o cifră record de 25,7% a ratei șomajului în rândul tinerilor și asta mulțumită Guvernului Ponta și a neimplicării acestuia în rezolvarea problemei tinerilor șomeri. Lipsa de viziune a guvernului actual asupra șomajului în rândul tinerilor îngroașă pe zi ce trece rândurile șomerilor cu diplomă”, a declarat Huzău.

Acesta a făcut referire și la programul European “Garanția pentru Tineret” ce are ca scop finanțarea unor acțiuni destinate angăjării sau formării profesionale a tinerilor. Potrivit lui Huzău, Finlanda a dezvoltat un sistem similar de garanție pentru tineri care a avut un rezultat remarcabil, respectiv 83,5% din tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă au reușit să îl obțină cu ajutorul unei oferte pe care au primit-o în termen de 3 luni de la înregistrarea ca șomeri.

“În România, conform informațiilor de pe site-ul Ministerului Muncii, reiese că pentru fiecare tânăr angajat prin acest program, cheltuim peste 63000 lei, o sumă exorbitantă care ne face să ne punem mari semne de întrebare cu privire la destinațiile acestor cheltuieli. Din cei peste 5000 de tineri implicați în proiect, ținta fixată este de 600 de tineri angajați până la mijlocul anului 2015, asta înseamnă sub 12% eficacitate comparativ cu 83,5% procentajul obținut de Finlanda. Este mai mult decât evident că nu știm să folosim banii publici! Este în viziunea Guvernului Ponta, emigrarea tinerilor din țară soluția finală?”, spune Huzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.