Sătmărenii sunt invitați la acțiunile din cadrul Caravanei “Educalternativa”

IMG_4772

Asociația “Stea” Satu Mare îi așteaptă pe toți cei interesațși să participe la un program interactiv de activităţi ale Caravanei “Educalternativa” pregătit în mod special cu ajutorul voluntarilor din Franța și Italia. În acest sens, organizatorii au pregătit jocuri, activități de animație și atelier gratuit de face-painting.
Scopul acțiunii este de a informa comunitatea despre nevoia de implicare pentru sprijinirea copiilor din familii sărace să meargă la grădiniță și la școală.
În cursul zilei de azi, 26 august, între orele 18.00 și 20.00, caravana se va afla în Pasajul “Corneliu Coposu”; miercuri, 27 august (orele 18.00-20.00) în Parcul din Micro 17 (UFO) iar joi, 28 august (orele 18.00-20.00) în Parcul din Micro 16 (Sănătății).
Această acţiune se derulează în cadrul proiectului “Educaţie pentru viitor”, care are ca scop susţinerea educaţiei timpurii, a integrării în sistemul educativ şi a dezvoltării abilităţilor de viaţă a copiilor şi tinerilor din medii defavorizate din municipiul Satu Mare. Proiectul, iniţiat şi coordonat de Andrei Henciu, angajat Orange, a fost selectat în cadrul concursului “Susţine un ONG” organizat de Fundaţia “Orange”, ce oferă anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţii Orange România, program ce a oferit în 2014 finanţări de peste 125.000 lei.
Activitatea Caravanei “Educalternativa”, combinată cu servicii sociale şi programe educative complexe desfăşurate în cadrul centrului de zi al Asociaţiei “Stea” contribuie la dezvoltarea de cunoştinţe şi abilităţi în rândul copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate, reducând astfel decalajele educaţionale generate de lipsa stimulării în mediul familial şi de neasumarea adecvată a rolurilor parentale, care există între aceştia şi ceilalţi copii şi tineri din comunitate. De asemenea, activităţile proiectului se axează pe influenţarea pozitivă a atitudinii părinţilor faţă de viitor reducând lipsa de perspective specifică mediului defavorizat în care trăiesc, dezvoltându-le cunoştinţele şi abilităţile şi determinându-i să susţină educaţia copiilor lor şi să facă paşi importanţi spre incluziunea socială.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.