“Io-s fecior din Medișa”, spectacol apreciat de săteni (foto)

Medisa2

Medisa3

Medisa9

Medisa4<a

Duminică, 24 august, satul Medișa a fost gazda spectacolului folcloric, “Io-s fecior din Medișa”, eveniment apreciat de locuitorii din sat și din împrejurimi.
Evenimentul a început cu discursurile oficiale susținute de primarul comunei Viile Satu Mare, Szucs Szabolcs, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Felician Pop și directorul adjunct al Bibliotecii Județene Satu Mare, Robert Laszlo care au vorbit despre păstrarea tradițiilor, promovarea locurilor natale și a oamenilor care nu își uită rădăcinile.
Spectacolul a debutat cu recitalul susținut de Vlad Crasnai, principalul organizator al evenimentului. Vlad a debutat în cariera muzicală la Palatul Copiilor Satu Mare sub coordonarea profesorului Nicu Miclăuș. În anii de activitate a urcat pe scenă alături de diferite ansambluri precum „Ceatăra”, „Codrișorul”, „Dorulețul” și „Mugurașii”, ultimul din Baia Mare.
Lucia Pop Borlean, i-a încântat pe ascultători cu piese a căror versuri au fost scrise de mama sa. Publicul a fost delectat și de maestrul Nicolae Sabău, rapsod al muzicii populare românești.
Programul artistic a fost încheiat de Anamaria Florescu, o tânără artistă a muzicii populare codrenești. Rădăcinile acesteia sunt din satul Bolda și poartă cu mândrie portul popular codrenesc. Este absolventa a Școlii Populare de Artă Satu Mare.
Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Viile Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.