Au început probele scrise din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului

Bacalaureat

Azi, 25 august a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română, din cadrul Bacalaureatului 2014, sesiunea august-septembrie.
Candidații au primit subiecte în funcție de profilul pe care l-au absolvit („Real” sau „Uman”). Astfel, elevii de la „Real” au primit un text din romanul “Rusoaica” de Gib Mihăescu pe baza căruia aveau de rezolvat mai multe cerințe care vizau: cunoștințele de teorie literară, de vocabular precum și capacitatea de a înțelege și interpreta un text literar.
La subiectul al doilea, candidații trebuiau să redacteze un text de tip argumentativ cu privire la importanța regulilor într-un domeniu de activitate.
La al treilea subiect, candidații de la “Real” au avut de scris un eseu de două, trei pagini despre viziunea pe care o avea despre lume George Bacovia, așa cum reiese dintr-un text poetic studiat în liceu.
Cei de la “Uman” au primit un text la prima vedere din romanul “Lydda” de Duiliu Zamfirescu, iar la ultimul subiect, romanul postbelic.
Probele scrise continuă marți, 26 august cu examenul la Limba și literatura maternă. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 septembrie.
Pentru desfășurarea sesiunii august-septembrie a examenului de Bacalaureat sunt organizate centre de examen la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare cu subcomisie la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Carei și la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” Satu Mare cu subcomisie la Liceul Teoretic Negrești-Oaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.