Andrei Bud: “Țara mi-a lăsat un gust amar”

Andrei Viorel Bud

Negreșteanul Andrei Bud, tânărul cu rezultate excelente obținute la olimpiadele naționale și internaționale de matematică spune că este nemulțumit de promovarea falselor valori, la noi în țară. “Aș vrea ca televiziunile să nu-l mai dea la știrile de după-amiază pe bade Gheorghe care și-a omorât nevasta, ci să fie prezentat în fiecare zi câte un olimpic, câte un român care a obținut performanță în domeniul său de activitate”, își destăinuie Andrei gândurile.
Tânărul matematician a subliniat și faptul că noi, românii, suntem recunoscuți pentru pregătirea noastră profesională peste granițele țării deoarece “unul din patru profesori din Europa de est care lucrează la univesitățile din occident, este român. Acest raport cred că spune destul de multe despre noi ca popor și despre valorile multor români”.
Cu toate acestea, Andrei a subliniat faptul că România i-a lăsat un gust amar deoarece, din cauza “unor vicii de procedură” nu a fost admis la două facultăți. “Voi urma facultatea în România și nu în străinătate. Ce voi face după absolvirea facultății? Rămâne de văzut. Totuși, țara mi-a lăsat un gust amar că, un viciu de procedură a făcut ca să nu fiu admis la a doua facultate, deoarece nu sunt destul de bun pentru ei”, spune cu amărăciune Andrei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.