Beniamin Kira vrea să realizeze la Satu Mare primul muzeu de autoturisme românești din țară

parada masini de epoca (1)

parada masini de epoca (2)

parada masini de epoca (4)

parada masini de epoca (5)

Sâmbătă, 23 august odată cu împlinirea a 45 de ani de la lansarea primului model Dacia 1300, Retromobil Club Romania (RCR), filiala Maramureș a organizat evenimentul FABRICAT IN ROMANIA, marcat de o paradă de mașini de epocă exclusiv de fabricație românească. Evenimentul a fost organizat simultan în patru orașe din țară: București, Cluj-Napoca, Baia Mare și Suceava, iar în cadrul întâlnirii au fost prezentate automobile, autoutiliare, camioane, motociclete și motorete.
La parada de la Baia Mare a participat și delegația sătmăreană alcătuită din: Beniamin Kira (Dacia 1100), George Negrea (Dacia 1300) și Vlad Rakolti (Mercedez Bot de Cal).
În cadrul întâlnirii s-a mai discutat și despre necesitatea unui muzeu al automobilismului românesc, ocazie cu care omul de afaceri sătmărean, Beniamin Kira și-a anunțat dorința de a realiza un muzeu, primul de acest gen din țară, din fonduri proprii.
„Vreau să construiesc un muzeu al automobilismului românesc la Satu Mare, deoarece am remarcat că în România din păcate nu există așa ceva. Dacă ne ajută Dumnezeu îl vom inaugura în primăvara sau vara anului 2015”, a declarat Beniamin Kira.
Alături de vehiculele istorice românești, la Baia Mare au fost expuse și modelele care încă nu îndeplinesc condiția de vechime pentru a căpăta acest statut. Recent RCR a transmis Registrului Auto Român o nouă solicitare de aliniere a legislației românești la cea europeană, în sensul includerii în categoria vehiculelor istorice pe cele cu 30 de ani vechime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.