Trei oșeni și o băimăreancă, condamnați pentru furt din bancomate

Condamnati1

Trei bărbați din Negrești-Oaș  și o băimăreancă au fost condamnați joi, 21 august de un tribunal din Londra pentru fraude bancare care au afectat peste 60.000 de clienți din Marea Britanie și din alte țări. Cei patru români au primit pedepse cuprinse între un an și șapte luni și cinci ani și trei luni de închisoare.

Cei patru români au obținut codurile PIN ale cardurilor bancare după ce au instalat camere video la bancomate și dispozitive speciale în ATM-uri. Potrivit anchetatorilor grupul acționa în cartierele din nordul Londrei. Procurorul de caz susține că prin acțiunile celor patru români au fost compromise 953 de conturi bancare și a fost sustrasă suma de 161.607 lire sterline.

Potrivit autorităților britanice, cele 60.000 de carduri clonate de grupul infracțional ar fi valorat pe piața neagră peste 16 milioane de lire sterline. Banii sustrași au fost transferați în Panama, Italia, România și Columbia.

Grupul a fost destructurat la sfârșitul anului trecut (2013) de polițiștii din Marea Britanie în colaborare cu cei din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.