În această seară cerul va fi luminat de cea mai mare şi mai strălucitoare Lună plină. Este vorba despre un fenomen astronomic spectaculos ce se datorează faptului că în această seară Luna se află cel mai aproape de Terra. Fenomenul a fost botezat de astronomi „Super Luna”.
Fenomenul astronomic va putea fi văzut începând cu ora 21.12, este perioada în care Luna se află cel mai aproape de Pământ (356.896 kilometri). Potrivit astronomului Richard Nolle, cel care în 1979 a inventat termenul de „Super Luna” constă în suprapunerea fazei de Lună plină/Lună nouă cu poziţia satelitului nostru natural la perigeu (punctul ce mai apropiat de Terra de pe orbita satelitului). Pe parcursul unui an pot fi observate între patru şi şase „Super Luni”.
Prima din 2014 a fost pe 1 ianuarie, a doua pe 30 ianuarie, iar a treia va fi în această seară. Ultima „Super Lună” din acest an va putea fi văzută pe data de 10 septembrie. Potrivit specialiştilor, în timpul fenomenului, forţele gravitaţionale exercitate pe Terra de Lună şi Soare determină a creştere sau scădere a mareelor. Unii consideră că ar exista o corelaţie între „Super Lună” şi calamităţile naturale, însă specialiştii de la NASA neagă o asemenea ipoteză.