Laura Bota, preşedinte PMP Satu Mare: „Miniştrii Guvernului Ponta, repetenţi la ora de reacţie rapidă!”

Laura-Bota

Miniştrii Guvernului Ponta responsabili de securitatea naţională au fost complet depăşiţi de situaţia creată în urma atacului terorist din Ucraina, soldat cu decesul celor 298 de ocupanţi ai avionului malaezian prăbuşit. Reamintesc că un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, la bordul căruia se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi la Snejnoie, în regiunea Doneţk, scena unor lupte intense între trupe guvernamentale ucrainene şi separatiştii proruşi. Din nefericire, toate persoanele care se aflau la bord au murit, respectiv cetăţeni din cel puţin nouă ţări, între care Australia, Belgia, Canada, Germania, Malaysia, dar şi un student de origine română, cu dubla cetăţenie, canadiano-româna.

​Puşi în faţa acestui incident deosebit de grav, petrecut nu departe de graniţele României, atât ministrul Apărării, cât şi cel de Externe, au dat din „colţ în colţ” atunci când au fost nevoiţi să dea explicaţii. Este inadmisibil ca acest ministru „de paie” care este Mircea Duşa să nu fie în stare să comenteze accidentul aviatic din Ucraina, cu atât mai mult cu cât s-a văzut de oriunde că am asistat la un atac terorist. De asemenea, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a reacţionat şi el tardiv, abia la 48 de ore de la atacul terorist dispunând crearea unei celule de criză la nivelul MAE, pentru a analiza cele întâmplate în Ucraina.

Lipsa unor reacţii ferme şi pertinente din partea celor doi miniştri se adaugă comportamentului lamentabil al doamnei ministru al Finanţelor de săptămâna trecută, şi indică, fără echivoc, faptul că în Guvernul condus de Victor Viorel Ponta nu primează principiul competenţelor şi al valorii, ci cel al cumetriilor politice şi al statului „drepţi” în faţa şefului!
Apatia lui Duşa şi Corlăţean ne aduce aminte şi de incidentul de anul trecut din Muntenegru. În 23 iunie 2013, un autocar cu turişti români a căzut într-o prăpastie de pe podul Grlo din Muntenegru, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar ceilalţi 29 de pasageri fiind răniţi. După cum bine ne aducem aminte, premierul juca baschet la ora accidentului respectiv, iar ceilalţi miniştri au reacţionat, ca şi în acest caz, cu mare greutate.

Din fericire, singura autoritate din România care a avut o poziţie tranşantă şi corectă vis-a-vis de incidentul dezastruos din Ucraina a fost preşedintele Traian Băsescu. Atât sâmbătă, în cadrul Congresului femeilor populare de la Sinaia, cât şi luni seara, şeful statului a spus ferm şi fără echivoc că am asistat la un atac terorist fără precedent, iar Rusia a devenit partenerul separatiştilor care recurg la acţiuni împotriva umanităţii.
Ar fi de dorit ca România să fie ocolită de evenimente tragice în următoarea perioadă, deoarece incompetenţa miniştrilor din actualul Executiv a devenit deja proverbială. Sper ca Dumnezeu să aibă în grija Sa locuitorii ţării noastre, deoarece, în caz de catastrofe sau calamităţi, nu avem perspective dintre cele mai optimiste.

Preşedinte PMP Satu Mare
Laura Diana BOTA

Un Comentariu la "Laura Bota, preşedinte PMP Satu Mare: „Miniştrii Guvernului Ponta, repetenţi la ora de reacţie rapidă!”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.