Haosul din PNL Satu Mare continuă

Romeo-Nicoara

Frământările din interiorul PNL Satu Mare continuă. În cursul zilei de miercuri, 9 iulie, Biroul Politic Permanent Judeţean a PNL Satu Mare a decis dizolvarea birourilor politice a 41 de organizaţii locale din cele 65 existente în judeţ. Potrivit unor surse neoficiale, conducerile organizaţiilor decapitate se pregăteau să treacă la Partidul Liberal Reformator, format în jurul lui Tăriceanu, variantă infirmată de preşedintele interimar a PNL Satu Mare, Romeo Nicoară.

Potrivit celor declarate de Romeo Nicoară la nivelul celor 41 de filiale vor fi numite conduceri interimare „pentru consolidarea partidului şi în vederea pregătirilor pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an”. Nicoară spune că printre conducerile decapitate se regăseşte şi cea a Organizaţiei Municipale a PNL Satu Mare.
„S-a luat această măsură din cauza scorurilor sub media judeţeană obţinute la alegerile europarlamentare. Au fost dizolvate Birourile Politice ale organizaţiilor locale care au obţinut scoruri între 0,6 şi 6,3%. În municipiul Satu Mare PNL a obţinut 4,5%, astfel că Biroul Politic a fost dizolvat. Sublinirez faptul că au fost dizolvate birourile politice şi nu organizaţiile locale. În ceea ce priveşte anumite zvonuri potrivit cărora conducerile vizate ar fi suspectate că doreau să treacă la Partidul Liberal Reformator sunt pure speculaţii. Singurul criteriu pentru care s-a decis luarea acestei măsuri a fost scorul slab de la europarlamentare”, a declarat Nicoară.
„Am auzit ceva discuţii deoarece şi eu am fost sunat de unii şi de alţii, dar pe mine nu mă interesează ce face Nicoară. Atâta pot să vă spun că prin acţiunile sale crează tensiuni în sânul partidului. Eu nu mă duc la acele şedinţe. Nu vreau să ridic cota şedinţelor organizate de Nicoară. Am auzit că ieri (miercuri, 9 iulie) a fost ceva şedinţă. Dar acel Biroul Politic Permanent care s-a întrunit nu este reprezentativ pentru PNL Satu Mare. În acel birou nu se regăseşte niciun primar sau consilier din judeţ. La un moment dat s-a pus chiar problema schimbării acelui birou. În ceea ce priveşte deciziile lui Nicoară, sau decapitările pe care le face, nu mă interesează. El decapitează pe toţi cei care sunt aproape de mine. Despre decapitările pe care le-a făcut ar trebui întrebat Nicoară”, ne-a declarat preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Satu Mare, Adrian Ştef.
Primarul comunei Medieşu Aurit, Silviu Zetea recunoaşte că în şedinţa Biroului Politic Permanent s-a decis demiterea conducerilor a 41 de filiale ca urmare a scorurilor slabe obţinute la europarlamentare. Edilul din Medieş respinge categoric varianta potrivit căreia conducerile filialelor decapitate ar fi dorit să treacă la Partidul Liberal Reformator al lui Tăriceanu.
„Nu este adevărat. Desigur, momentul luării acestei decizii a venit într-un context nefavorabil pentru PNL şi se pot da tot felul de interpretări în ceea ce priveşte luarea acestei măsuri. Cu toate acestea, motivul decapitării conducerilor unor filiale este cât se poate de simplu: scorurile slabe obţinute la europarlamentare. Poate unii au meritat să fie demişi, alţii nu. Nu discut acest aspect. La nivelul filialelor respective vor exista conduceri interimare, deoarece acele organizaţii nu au fost dizolvate”, spune Zetea.

Un Comentariu la "Haosul din PNL Satu Mare continuă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.