Economia României va creşte puternic în 2014

chart-crestere

Economia românească urmează să înregistreze o creştere solidă în al doilea trimestru din acest an, potrivit unui nou raport al băncii greceşti Eurobank, acesta fiind cel mai recent dintr-un şir de estimări care arată că Produsul Intern Brut al României va înregistra o creştere puternică în acest an, se arată într-un articol publicat luni în cotidianul financiar Wall Street Journal.

Deşi a fost afectată mai întâi de criza datoriilor din zona euro, iar, mai recent, de turbulenţele de pe pieţele emergente provocate de criza din Ucraina, România a făcut faţă turbulenţelor din Europa mai bine decât majoritatea ţărilor din regiune. Cele mai recente date statistice arată că România a avut cel mai puternic ritm de creştere din Uniunea Europeană, cu o creştere peste aşteptări de 3,9% în primele trei luni, după ce în 2013, PIB-ul României a crescut cu 3,5%, iar avansul din 2012 a fost de numai 0,4%.

Ceea ce este cel mai încurajator este faptul că actuala creştere economică a României dă semne de extindere. În timp ce anul trecut creşterea PIB-ului s-a datorat mai ales exporturilor, graţie unei recolte bune, ultimele cifre demonstrează că actuala creştere se datorează cererii interne.

citeste articolul complet pe economica.net

Un Comentariu la "Economia României va creşte puternic în 2014"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.