“Promovabilitate” de 0% la Bacalaureat, la trei licee din judeţul Satu Mare

dumb-and-dumber
Trei licee din judeţul Satu Mare au înregistrat o “promovabilitate” de 0% la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat. Este vorba despre Colegiul Tehnic “Traian Vuia” din Satu Mare, Liceul Tehnologic “Simion Bărnuţiu” din Carei şi Liceul Tehnologic din Ardud.

Potrivit evidenţelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, din cadrul Colegiului Tehnic “Traian Vuia” doar patru candidaţi s-au înscris la examenul maturităţii însă niciunul nu a reuşit să ia notă de trecere. De la Liceul Tehnologic “Simion Bărnuţiu” din Carei s-au înscris 13 candidaţi din care 10 s-au prezentat la examene, însă niciunul dintre aceştia nu a reuşit să promoveze. Situaţia este asemănătoare şi la Liceul Tehnologic din Ardud, unde din patru candidaţi înscrişi, trei s-au prezentat la Bacalaureat dar nici aceştia nu au reuşit să scrie lucrări de calitate.

La polul opus, cu cele mai mari procente de promovabilitate, se găsesc şase licee, cinci din Satu Mare şi unul din Carei. Este vorba despre următoarele unităţi de învăţământ: Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” (97,73%); Colegiul Național “Mihai Eminescu” (94,92%); Colegiul Național “Doamna Stanca” (90,34%); Liceul Teoretic Carei (84,83%); Colegiul Național “Ioan Slavici” (83,08%) şi Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos” (81,63%).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.