Primăria Satu Mare are de azi o nouă organigramă

consiliul-local-sm
Proiectele de hotărâre cu privire la organigrama aparatului de specialitate al primarului municipiului Satu Mare şi ai instituţiilor subordonate Primăriei au trecut fără obiecţii, cu votul majorităţii consilierilor locali. Din cei 16 consilieri prezenţi la şedinţa extraordinară de azi, 3 iulie, 14 au votat pentru adoptarea proiectului de hotărâre, iar UDMR-iştii Butka Gergo şi Ladislau Lang, s-au abţinut de la vot.

Cu toate că în şedinţa de săptămâna trecută (joi, 27 iunie), proiectele de hotărâre cu privire la noua organigramă a Primăriei municipiului Satu Mare şi ai instituţiilor subordonate a iscat o serie de discuţii în rândul consilierilor, situaţia s-a schimbat până azi. Proiectul a trecut fără discuţii, cu doar două abţineri (Butka Gergo şi Ladislau Lang), restul consilierilor fiind de acord cu forma iniţială prezentată de executivul Primăriei.

În declaraţia făcută după şedinţa de Consiliul Local, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a declarat că de fapt „este vorba de o organigramă asemănătoare celei care a existat înainte de blocarea angajărilor şi eliminarea posturilor vacante, măsură luată la vremea respectivă de Guvernul Boc. Recent, acea măsură a fost declarată neconstituţională, astfel că se revine la o organigramă asemănătoare celei existente în urmă cu câţiva ani”.

Primarul a explicat că modificările importante constau în eliminarea unor posturi de directori de direcţii sau servicii „care sunt remunerate cu salarii uriaşe. Se are în vedere crearea mai multor posturi de conducere în fruntea unor birouri specializate care să uşureze relaţiile cu cetăţenii. Vrem să reducem birocraţia, pentru ca cetăţeanul, atunci când are o problemă să ştie unde să meargă şi să nu stea la rând la trei, patru birouri”, a declarat Coica.

Una dintre măsurile luate de conducerea Primăriei se referă la Biroul de Relaţii Publice în cadrul căreia se va lucra în două schimburi, până seara la ora 20.00. „Astfel, vrem să oferim posibilitatea celor care sunt la serviciu în timpul zilei să poată să depună cereri, petiţii ori să ceară informaţii sau documente oficiale şi după ora 16.00. Vrem ca cetăţeanul să nu aştepte două, trei zile pentru eliberarea unui cazier fiscal, spre exemplu, şi ca acel document să fie eliberat în câteva ore, aşa cum se întâmplă în Germania. Acolo, dacă ţi-ai cumpărat o maşină, în două ore ai în mână toate documentele. Aşa vreau să fie şi la noi”, a declarat edilul Sătmarului.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de consilieri, aparatul de specialitate a primarului are 315 posturi, Poliţia Locală 150, Administrarea Domeniului Public (ADP) 104, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor 25, Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” 8, Clubul Sportiv 8, Teatrul de Nord 131.

Cu privire la acest proiect de hotărâre au fost depuse două petiţii din partea conducerii Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale (DTIL) Satu Mare prin care aceasta şi-a manifestat dezacordul cu privire la reorganizare. Potrivit proiectului adoptat de consilieri, DITL trece în subordinea directorului executiv al Direcţiei Economice, în consecinţă postul de director executiv se va desfiinţa. În schimb, se vor înfiinţa mai multe posturi de şefi de birouri şi servicii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.