Bacalaureatul a continuat azi cu probele scrise la Matematică şi Istorie

bacalaureat
Absolvenţii de liceu au susţinut azi, 2 iulie examenul scris la proba obligatorie a profilului din cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului. Astfel, absolvenţii profilului real (Matematică-Informatică şi profilul tehnologic) au susţinut proba scrisă la Matematică, iar cei de la uman, examenul la Istorie.

Subiectele la matematică au fost diferenţiate la profilul „Matematică-Informatică” faţă de cei de la profilul tehnologic. Astfel, cei de la specializarea „Matematică-Informatică” au avut de rezolval trei subiecte cu mai multe cerinţe fiecare. Spre exemplu, candidaţii au avut de rezolvat o progresie aritmetică, o matrice dar şi o funcţie matematică.

Absolvenţii profilului tehnologic au avut, de asemenea, trei subiecte examinatorii cerându-le să rezolve o matrice, o funcţie dar şi un calcul cu radicali.

La primul subiect al examenului de Istorie, candidaţii la Bacalaureat au trebuit să răspundă mai multor cerinţe având la bază două fragmente din „O istorie sinceră a poporului român” (F. Constantiniu) şi „Istoria României” (M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, Ş. Papacostea şi Teodor P.).

Urmând acelaşi algoritm, la subiectul numărul II, candidaţii au avut de răspuns unor cerinţe pe baza unui fragment extras din lucrarea „O istorie a românilor” (I. Bulei) iar la subiectul III, li s-a cerut să scrie un eseu despre rolul spaţiului românesc în relaţiile internaţionale din secolele al XIV-lea – al XVI-lea.

Bacalaureatul continuă vineri 4 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării (probă scrisă).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.