Răsturnare de situaţie în dosarul lui Viorel Pintea

viorel-pintea
Dosarul fostului director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultuură (APIA) Satu Mare, Viorel Pintea prin care acesta a fost trimis în judecată pentru luare de mită se reîntoarce la DNA. Decizia a fost luată în şedinţa de vineri, 27 iunie de către magistraţii Curţii de Apel Oradea.

Magistraţii orădeni au admis contestaţia formulată de Viorel Pintea împotriva încheierii penale din 29 aprilie 2014 pronunţată de către judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Satu Mare şi au decis restituirea dosarului Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Biroul Teritorial Oradea. Judecătorii nu şi-au motivat în niciun fel decizia luată.
Contestaţia în cauză a fost depusă pe data de 8 mai şi a suferit o amânare pe 11 iunie. Până la urmă, în şedinţa din 27 iunie, Curtea de Apel a admis contestaţia formulată de Pintea iar dosarul a ajuns din nou pe masa procurorilor DNA.
Procurorii DNA susţin că în perioada 2010-24 noiembrie 2013, Viorel Pintea ar fi pretins de la doi fermieri suma de 40.500 de euro, din care ar fi primit 5.500 euro, 3.000 de lei şi bunuri în valoare de 36.000 lei.

Fostul şef al APIA Satu Mare a fost prins în flagrant pe data 24 noiembrie 2013 în timp ce primea de la unul dintre fermieri suma de 3.000 de euro. Ca urmare, Pintea a fost reţinut pentru 24 de ore iar apoi arestat preventiv pentru 29 de zile. Cu toate acestea, pe data de 12 decembrie 2013 magistraţii Curţii de Apel Oradea au decis eliberarea acestuia în schimbul unei cauţiuni în valoare de 100.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.