Andrei Bud va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Matematică din Africa de Sud

Andrei Bud
Şase elevi printre care şi negreşteanul Andrei Viorel Bud fac parte din lotul care va reprezenta România la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică. Competiţia se va desfăşura în perioada 3-13 iulie, în Cape Town, Africa de Sud.

Lotul olimpic al României este alcătuit din următorii elevi: Andrei Viorel Bud, Ştefan Spătaru, Simona Diaconu, Teodor Andrei Andronache, Paul Gabriel Muscă şi Ioan Laurenţiu Ploscaru.

Echipa României este coordonată de către profesorii Radu Gologan şi Bogdan Enescu şi îi are ca observatori pe profesorul Mihai Bălună şi pe Omer Cerrahoglu, elevul care anul acesta nu a mai participat la Olimpiada Naţională de Matematică, ci la cea de Informatică.

Andrei Bud, originar din Negreşti-Oaş a absolvit în acest an (2014) Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi se poate mândri cu un palmares impresionant în domeniul matematicii. Astfel, în 2011 a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada. Apoi, în 2013 a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică şi medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori.

Recent, la începutul lunii mai, negreşteanul nostru s-a întors cu medalia de argint de la Olimpiada Balcanică de Matematică, competiţie ce s-a desfăşurat la Pleven (Bulgaria).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.