Spitalul Nou va avea o parcare modernă

sedinta-cjsm-30062014
Consilierii judeţeni au votat în cadrul şedinţei de azi, 30 iunie amenajarea parcării Spitalului Judeţean I (Spitalul Nou). Proiectul de hotărâre a trecut de votul consilierilor cu patru abţineri, venitre din partea aleşilor democrat-liberali prezenţi la şedinţa de azi.
Pentru a-şi argumenta abţinerea de la vot consilierul judeţean Adrian Cozma a declarat că există multe alte priorităţi la Spitalul Judeţean, printre care „achitarea unor arierate, deoarece ştim bine că Spitalul Judeţean de Urgenţe este una dintre cele mai îndatorate instituţii. Prima prioritate ar fi rezolvarea lipsei medicamentelor iar parcarea o putem face ulterior. De asemenea, ştim că sunt nişte arierate şi la investiţii”.
În luarea de cuvânt preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Adrian Ştef a declarat că această investiţie este cât se poate de importantă deoarece „betoanele de acolo sunt extrem de deteriorate. Pe de altă parte, în acest proiect este cuprinsă şi amenajarea pistei de aterizare şi decolare a elicopterului SMURD care, după ce se întunecă nu mai poate ateriza decât pe Aeroport iar cele 15 minute până la spital pot costa vieţi”.
În ceea ce priveşte arieratele la investiţiile efectuate la spital, subiect la care a făcut referire consilierul Cozma, şeful CJ a declarat că există promisiunea de reglementare a unor datorii prin Hotărâre de Guvern.
Democrat-liberalul Alexandru Panea a subliniat imporanţa continuării investiţiilor la nivelul Spitalului Judeţean „deoarece investiţiile făcute la etajele superioare sunt excepţionale. În schimb, la ORL, geamurile sunt legate cu faşă, că nu se închid. Şi eu consider că, continuarea acestor investiţii ar fi prioritară faţă de amenajarea unei parcări”.
Ştef a subliniat că amenajarea parcării prevede şi lucrări la sistemul de drenaj a acelui spaţiu, respectiv instalarea a 38 de stâlpi de iluminare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.