Proiect având ca scop dezvoltarea resurselor umane în mediul rural, lansat azi la Satu Mare

Proiect

Casa Schwab de pe Bulevardul Vasile Lucaciu din Satu Mare a fost azi, 30 iunie gazda lansării unui proiect cu finanţare europeană ce vine în sprijinul dezvoltării mediului rural. Beneficiarul proiectului este Project Consulting Age SRL, iar iniţiativa este derulată în parteneriat cu Asociaţia Camera Meşteşugarilor Satu Mare, comuna Turţ şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare.
Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 16 luni şi are ca obiectiv general creşterea calităţii vieţii în mediul rural din judeţul Satu Mare şi îmbunătăţirea forţei de muncă adaptate nevoilor pieţei muncii în cadrul sectoarelor non-agricole.
Grupul ţintă al proiectului este alcătuit din 432 de persoane necalificate sau calificate în domenii care nu mai sunt cerute pe piaţa muncii, din zona rurală a judeţului Satu Mare, în special tineri şi femei.
În cadrul proiectului se oferă consiliere şi orientare pentru pregătirea parcursului profesional; cursuri de calificare şi iniţiere pentru peste 200 de persoane în domenii precum: bucătar, cofetar, ospătar, administrator de pensiune, lucrător comercial, tapiţer, instalator, lucrător în gospodăria agroturistică, operator introducere, validare şi prelucrare date.
Totodată, proiectul vine şi în întâmpinarea celor care doresc să iniţieze o afacere pe cont propriu.
Toţi participanţii la cursurile derulate prin proiect vor beneficia de subvenţii după absolvirea cursurilor şi vor primi certificate de recunoaştere la nivel naţional şi al Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.