Candidaţii la Bacalaureat au susţinut azi proba scrisă la Limba română

bacalaureat-2014
Azi, 30 iunie s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat. Candidaţii au susţinut azi examenul scris la Limba şi literatura română.
Absolvenţii de la profilul „Real” au avut de rezolvat la primul subiect un text la prima vedere din Cezar Petrescu. La al II-lea subiect, candidaţilor li s-a cerut să scrie un text argumentativ despre rolul campaniilor care promovează un stil de viaţă sănătos iar subiectul numărul III a fost realizarea unui eseu cu privire la viziunea despre lume dintr-o poezie de Mihai Eminescu.
Candidaţii de la profil „Uman” au avut de răspuns la mai multe cerinţe pe marginea unui text din „Donna Alba”, de Gib Mihăescu. La subiectul numărul II, elevii au avut de scris un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanţa activităţilor de îndrumare a lecturii elevilor, iar la subiectul III, li s-a cerut alcătuirea unui eseu în care să prezinte tema şi viziunea despre lume, reflectate într-un text poetic studiat, aparţinând lui Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Nichita Stănescu.
Probele scrise continuă marţi, 1 iulie cu examenul la Limba şi literatura maternă pentru absolvenţii care au studiat într-una din limbile minorităţilor naţionale iar miercuri, cu proba obligatorie a profilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.