Luni încep probele scrise la BAC

Bacalaureat
Candidaţii la examenul maturităţii din acest an vor susţine luni, 30 iunie prima probă scrisă din cadrul Bacalaureatului din acest an. Este vorba despre examenul la Limba şi literatura română. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 11 iulie.
La sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat s-au înscris un număr de 2.327 de candidaţi din care 2.008 sunt din promoţia curentă şi 319 din seriile anterioare.
Probele scrise se desfăşoară conform următorului calendar:
30 iunie: Limba și literatura română
1 iulie: Limba și literatura maternă
2 iulie: Proba obligatorie a profilului
4 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării
7 iulie: Afișarea rezultatelor (până la ora 12.00)
7 iulie: Depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 16.00)
8-10 iulie: Rezolvarea contestațiilor
11 iulie: Afișarea rezultatelor finale.
Vă reamintim că rezultatele obţinute la simularea probelor scrise a examenului de Bacalaureat pe care elevii de clasa a XI-a şi a XII-a le-au susţinut în perioada 3-7 martie nu sunt deloc satisfăcătoare.
Astfel, potrivit rezultatelor obţinute de către candidaţii de clasa a XII-a, nici jumătate (47,01%) dintre elevii înscrişi la Limba şi literatura română nu au luat note peste 5. Situaţia este şi mai alarmantă în cazul probei obligatorii a profilului, unde doar 38,45% au trecut de nota 5. La proba la alegere a profilului, 53,35% au obţinut note de trecere iar în ceea ce priveşte rezultatele la proba de Limba şi literatura maternă, 73,96% au luat note peste 5 la simularea examenului de Bacalaureat.
Rezultatele obţinute de elevii de clasa a XII-a au fost sub media naţională atât la Limba română (52,8%), proba obligatorie a profilului (42,51%) cât şi la proba la alegere (53,92%). Singurele rezultate care au depăşit media naţională au fost cele obţinute la Limba maternă (67,78%).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.