Trei veterani de război sătmăreni distinşi cu titlul de „Membru de Onoare în Grad de Comandor”

veterani-satu-mare
Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Judeţene Satu Mare a fost azi, 26 iunie gazda unui eveniment deosebit de important, avându-i ca actori principali pe trei dintre veteranii de război din judeţul nostru. Într-un cadrul festiv acestora le-a fost înmânată distincţia de „Membru de Onoare în Grad de Comandor”.
Dintre oficialităţi la eveniment a participat şi prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, cel de numele căruia se leagă iniţierea acest demers.
Distincţiile le-au fost decernate col. (r) prof. Augustin Nicolae Codrean, lt. col. (r) Emil Oltean şi generalului de brigadă prof. Gheorghe Săveanu. După înmânarea distincţiilor cei trei veterani de război au rostit legământul faţă de patrie.
În luarea de cuvânt prof. Augustin Nicolae Codrean a declarat că distincţia primită azi este o mândrie nu numai pentru veteranii din judeţul Satu Mare ci şi pentru cei din întreaga ţară, deoarece astfel se recunoaşte jertfa celor care au luptat pentru România pe teatrele de război din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.