Copiii cu boli maligne, jandarmi pentru o zi (galerie foto)

jandarmi-sm-copii02
jandarmi-sm-copii03jandarmi-sm-copii04jandarmi-sm-copii01jandarmi-sm-copii08jandarmi-sm-copii07jandarmi-sm-copii06jandarmi-sm-copii05

Azi, 25 iunie, jandarmii sătmăreni au desfăşurat exerciţii demonstrative în beneficiul copiilor care suferă de boli maligne din judeţul Satu Mare, în cadrul programului de recuperare „Raza Speranţei”, iniţiat de Fundaţia „Hans Lindner”.

Activitatea a debutat cu exerciţiul de interceptare a unui autoturism ce transporta suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori. Exerciţiul de tragere tactică a fost urmat de un exerciţiu în care câinele de serviciu al jandarmilor, Oced, a prins cu mare uşurinţă infractorul, spre deliciul copiilor asistenţi. Demonstratia de arte marţiale (judo, karate, aikido) susţinută de plutonierul major Bogdan Suciu, vicecampion al MAI la karate-kumite, a avut succes în rândul copiilor.

Partea a doua a activităţii a fost una practică, copiii fiind implicaţi direct în desfăşurarea acţiunilor. Astfel, sub comanda lui Lorand Brad, copiii au avut parte de o distracţie inedită, s-a creat o situaţie tactică în care fiecare copil s-a simţit jandarm pentru o oră.

De asemenea, la activitate au fost prezentate ateliere de lucru, unde au fost expuse expuse ţinuta jandarmilor şi armamentul uşor din dotarea instituţiei. Unul dintre jandarmi le-a prezentat copiilor trusa criminalistică, aceştia putând să-şi ia amprentele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.