Ce se mai întâmplă în dosarul lui Viorel Pintea

pintea1
Fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Viorel Pintea poate respira uşurat până în septembrie, atunci când se va relua procesul în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Pintea a fost trimis în judecată de procurorii DNA la început acestui an, după ce a fost prins în flagrant luând mită 3.000 de euro de la un fermier.
În lipsa dosarului de fond care a fost trimis la Curtea de Apel Oradea în vederea soluţionării contestaţiei formulată de Pintea împotriva încheierii pronunţate de judecătorul de cameră preliminară, magistraţii Tribunalului Satu Mare au decis amânarea procesului până pe data de 9 septembrie. Contestaţia depusă în data de 8 mai a suferit deja o amânare (în şedinţa de 11 iunie) şi va fi analizată de magistraţii orădeni vineri, 27 iunie.
Vă reamintim că Viorel Pintea a fost trimis în judecată de procurorii DNA la începutul acestui an (9 ianuarie 2014). Procurorii DNA susţin că în perioada 2010-24 noiembrie 2013, Viorel Pintea ar fi pretins de la doi fermieri suma de 40.500 de euro, din care ar fi primit 5.500 euro, 3.000 de lei şi bunuri în valoare de 36.000 lei.
Fostul şef al APIA Satu Mare a fost prins în flagrant pe data 24 noiembrie 2013 în timp ce primea de la unul dintre fermieri suma de 3.000 de euro. Ca urmare, Pintea a fost reţinut pentru 24 de ore iar apoi arestat preventiv pentru 29 de zile. Cu toate acestea, pe data de 12 decembrie 2013 magistraţii Curţii de Apel Oradea au decis eliberarea acestuia în schimbul unei cauţiuni în valoare de 100.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.